Suomen Vastuullisin tuote -äänestys! Anna äänesi ja osallistu arvontaan

Sievin turvajalkineet loistivat Suomen vastuullisin tuote -kilpailussa pukeutumisen ja hyvinvoinnin kategoriassa

Kuvassa Vastuullisuuspaneelin jäsen Markus Terho, kilpailun mediakumppanin JCDecaux’n Compliance Manager Anna Merentie sekä Sieviltä Oona Sikkilä ja Ilkka Jokinen.

Suomen vastuullisin tuote -kilpailun tavoitteena on nostaa parrasvaloihin kestävää elämäntapaa tukevia tuotteita ja palveluita. Vuoden 2025 vastuullisimmaksi tuotteeksi valikoitui Pukeutuminen & hyvinvointi -kategoriassa Racer Ecotech turvajalkineet.

Kilpailun tavoitteena on kirittää ja tukea valmistajia vastuullisempien tuotteiden ja valmistusmenetelmien kehittämisessä. Kilpailun finalistit ja voittajat valitsee riippumaton Vastuullisuuspaneeli.

Sievin laadukkaat Racer Ecotech S3L turvajalkineet on valmistettu Suomessa. Jalkineet ovat suunniteltu pitkäikäiseksi ja kovaa käyttöä kestäviksi ja erityisen erottuvaksi ne tekee merkittävä määrä kierrätysmateriaaleja. Racer Ecotech S3L on esimerkki siitä, että korkea laatu, pitkäikäisyys ja kierrätysmateriaalien käyttö raaka-aineena voidaan yhdistää. Jalkineet myös valmistetaan energiatehokkaasti hyödyntäen esimerkiksi lämmön talteenottoa ja kaukokylmää tuotantotiloissa.

“Vastuullisuus on tärkeä osa toimintaanne ja voiton avulla voimme inspiroida henkilökuntaa kehittämään prosesseja entistä vastuullisempaan suuntaan sekä sitouttaa henkilökuntaa vastuullisuustavoitteisiin,” Sievin Laatu- ja vastuullisuuspäällikkö Oona Sikkilä kertoo. “Sievi jatkaa tuotteidensa hiilijalanjäljen sekä yrityksen hiilijalanjäljen laskentaa ja luomme parhaillaan tiekarttaa oman toiminnan hiilijalanjäljen minimoimiseksi. Olemme myös sitoutuneet julkisesti jatkamaan vastuullisuuden kehittämistä.”

Vastuullisuus vaikuttaa kuluttajien ostopäätöksiin

Mukaan kisaan Sievi tuli saadakseen kuvan Racer EcoTech Turvajalkineiden vastuullisuudne nykytilasta ja saadakseen uusia näkökulmia vastuullisuustyöhön. “Yhä useammat yritykset haluavat tehdä yhteistyötä vastuullisten toimijoiden kanssa ja kuluttajat ostopäätöksiä vastuullisuuden perusteella,” Oona kertoo. “Toimitusjohtajamme Juha Jokinen teki aloitteen kilpailuun osallistumisesta, jonka jälkeen tutustuimme edellisvuoden osallistujayrityksiin ja heidän tuotteisiinsa. Kilpailussa oli mukana tuotteita ja palveluita, joissa oli hienosti löydetty uusia näkökulmia vallitsevien käytänteiden rinnalle, ja tämä vakuutti meidät siitä että Sievin Racer EcoTech olisi myös sopiva tuote kisaan. Lisäksi ajattelimme saavamme arvokasta informaatiota tuotteemme nykytilan vastuullisuudesta vastuullisuuspaneelilta.”

Vastuullisuusanalyysi koettiin Sievillä hyväksi työkaluksi. “Vastuullisuusanalyysin perusteella pystyimme arvioimaan Racer EcoTech turvakenkää myös ulkopuolisten vastuullisuusasiantuntijoiden antamien näkökulmien kautta,” Oona sanoo. “Tulemme tutkimaan mitkä analyysin osa-alueet olivat vahvuuksia ja missä olisi mahdollisia kehityskohteita.”

Sievi hyödyntää saamansa palautteen myös tuotteiden jatkokehityksessä ja sisällyttää tulokset tuleviin vastuullisuusraportteihin. “Hyödynnämme vastuullisuusanalyysin tuloksia myös innovatiivisten ja vastuullisten ratkaisujen kehittämiselle tulevissa tuotteissa.”

Turvallisuus, laatu ja vastuullisuus tekivät voittajatuotteen

“Voitolla voimme osoittaa, että turvallisuus, laatu ja vastuullisuus voivat kulkea käsi kädessä,” Oona sanoo. “Pystymme lisäämään kierrätysmateriaalien käyttöä ja tarjoamaan asiakkaalle tiukat turvajalkinestandardit täyttävän tuotteen.”

Sievi aikoo myös viestiä voitosta loppuasiakkaille, jälleenmyyjille, kumppaneille ja muille sidosryhmille. “Näin toimimalla toivomme levittävämme vastuullisuustoimintaa myös muille.”

Suomen vastuullisin tuote -kilpailu arvioi tuotteet kokonaisvaltaisesti ja puolueettomasti

Kilpailun osallistujat arvioi ja voittajat valitsee Suomen johtavista vastuullisuustutkijoista koostuva riippumaton Vastuullisuuspaneeli. Tuotteet on arvioitu tarkastelemalla kokonaisvaltaisesti vastuullisuusominaisuuksia niiden raaka-aineista ja valmistuksesta aina käyttöön ja kierrätykseen asti. Arvioinnissa on otettu huomioon muun muassa ilmastonmuutos, ympäristöjalanjälki, ihmisoikeudet, työntekijöiden oikeudet, kotimaisuusaste ja lähituotanto sekä liiketoimintaetiikka. Lisäksi vastuullisuutta tarkastellaan suhteessa markkinoilla olevaan tuotetarjontaan.

Jaa kirjoitus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *